Millio  
Dienstverlening 

verander jezelf  

downloadbare cursus

 Ben je toe aan een wezenlijke verandering in je leven?

Weet je niet goed hoe je dat aan moet pakken?

Dan is de cursus Verander jezelf een prachtige manier om dat voor elkaar te krijgen. 

Uiteindelijk is een verandering in je leven heel simpel te realiseren als je eenmaal weet hoe je dat moet doen.

De cursus staat vol vragen, adviezen en tips en geeft je inzicht in je innerlijke processen. 

Je zult allereerst met jezelf aan de slag moeten, je kunt de wereld niet veranderen, alleen jezelf. 

Volg de raadgevingen in de cursus op en je zult zien dat je leven heel snel verandert.


NU SPECIALE AANBIEDING € 9,95


Een korte impressie:

VERANDER JEZELF 
 
Om te kunnen veranderen en om je leven een andere wending te geven zul je zelf aan het werk moeten. Jij kunt de buitenwereld pas veranderen als jouw binnenwereld veranderd is. Als jouw pijn en verdriet uit het verleden geheeld is. Daarvoor moet je allereerst die pijn en dat verdriet onder ogen zien. Waar ligt de oorzaak ervan, waar is het begonnen? Pijn is een signaal dat er iets niet in orde is in je lichaam, maar emotionele pijn is net zo goed een waarschuwing dat er iets op geestelijk niveau in jou nog niet genezen is. Pijn is een boodschapper en bij fysieke pijn neem je een pijnstiller, maar wat doe je met emotionele pijn? Die kun je niet zo gemakkelijk met een pilletje wegduwen. Emotionele pijn kan pas oplossen als je er mee aan de slag gaat: erkennen, voelen, verwerken en loslaten. Dat zijn lastige processen, want het vergt erkenning van emoties en angsten die je in de greep houden. Het vergt moed om de weg naar binnen te gaan, maar het is wel de enige manier om je leven te veranderen.  
 
1. ONTDEKKEN - ACCEPTEER WAT ER IS 
Het is er! Verdriet, pijn, herinneringen, emoties, levenservaringen uit het verleden die nog niet verwerkt en geheeld zijn en die steeds weer opnieuw de kop opsteekt. Je kunt dit alles niet genezen als je eerst niet erkent en toegeeft dat het er is. Je kunt wel net doen alsof het er niet is en jezelf gelukkig verklaren, maar dat helpt en werkt niet. Je zult moeten ontdekken en accepteren dat dit alleen in jou omwoelt en omwroet. Pijn voel je, dat is lichamelijk maar ook geestelijk een feit. Pijn is een schreeuw van je geest en ziel om bewustwording en genezing. Als je jezelf oppoetst om voor de buitenwereld leuk, aardig, spontaan en happy over te komen dan draag je een masker waarachter je jezelf verschuilt. Maar echt geluk en gelukkig zijn is alleen in je innerlijk te vinden. Dat kan pas als je ontdekt en accepteert wat er is.  

MASKER 
Ontdekken wat er in je zit aan pijn en verdriet is een pijnlijk proces. Alle emoties van die oude pijn komen weer boven en vaak heb je daar helemaal geen behoefte aan, je zegt tegen jezelf dat alles voorbij is en je duwt alles weg. maar die emoties zijn er wel degelijk nog steeds, diep van binnen zitten ze weggeduwd door jou en op de raarste momenten steken ze de kop weer op als jij even je bescherming niet goed bewaakt. Toch is je masker afzetten nog enger en moeilijker dan je masker ophouden. Het masker beschermt je tegen de buitenwereld en jezelf. Stop ermee te ontkennen dat je een masker draagt, dat is de eerste stap naar de oplossing van al je oude pijn.  

EERLIJK 
Accepteren wat er is betekent eerlijk zijn tegen jezelf en de buitenwereld. Je voelt je rot, je bent gewond. Anderen hebben jou die wonden toegebracht. Toch? Maar, jij hebt je laten verwonden, jij hebt een pijnpunt dat aangeraakt en opengetrokken is door anderen die alleen maar op zielsniveau de taak hadden om jou bewust te maken van je pijnpunt en de groeimogelijkheden die je door die pijn krijgt. Kruip niet in de slachtofferrol, je verspilt je tijd ermee. Jij hebt pijn, jij moet helen.  
Als je valt en je knie ligt open geef je de straat toch ook niet de schuld en trouwens, het helpt je geen zier als je het wel zou doen. Jij bent gevallen, jij hebt een zere knie en jij moet weer genezen. Zo is het ook met geestelijke pijn, precies hetzelfde. Verspil je tijd niet langer, blijf niet ontkennen dat je pijn en verdriet hebt, zet je masker af, kruip uit je schulp, stop met destructief gedrag (eten, drinken of andere verslavingen uit emotie) en accepteer wat er is.